'Ajax informeert bij Club Brugge: Schreuder hoog op lijst Ten Hag-opvolging'

'Ajax informeert bij Club Brugge: Schreuder hoog op lijst Ten Hag-opvolging'

19-04-2022 14:41 Laatste update: 14:44
53

Ajax denkt aan Alfred Schreuder als opvolger van Erik ten Hag, meldt De Telegraaf. De Amsterdammers hebben bij Club Brugge geïnformeerd naar de contractsituatie van de trainer. 

In het Jan Breydelstadion heeft Schreuder een lopende verbintenis tot de zomer van 2023, maar in zijn contract is een vaste afkoopsom bedongen, meldt de ochtendkrant. Ajax kan Schreuder voor 1,5 miljoen euro ophalen bij Club Brugge.

De 49-jarige trainer wordt bij Ajax gezien als een logische opvolger van Ten Hag. Het is naar verluidt onbespreekbaar om Arne Slot los te weken bij Feyenoord. Rond de overstap van Steven Berghuis van Rotterdam naar Amsterdam, met alle bedreigingen van dien, is het waarschijnlijk dat Ajax eerst andere opties onderzoekt, klinkt het. 

Rond Peter Bosz, die ook genoemd wordt in het Amsterdamse kamp, heersen twijfels. Allereerst gezien het vertrouwen dat hij nog altijd geniet bij Olympique Lyon, maar ook de manier waarop hij in 2017 is vertrokken bij Ajax. Na de verloren Europa League-finale had de trainer een aanvaring met Dennis Bergkamp en Edwin van der Sar.

Schreuder was onder Ten Hag al assistent-trainer bij Ajax. Door zijn gevarieerde trainingen, gebaseerd op het werk van Julian Nagelsmann, werd zijn werk door spelers als prettig ervaren, schrijft De Telegraaf. Na het successeizoen van 2018/2019 koos Schreuder voor een kans als hooftrainer bij Hoffenheim. Naderhand was hij de rechterhand van Ronald Koeman bij FC Barcelona en momenteel staat hij bij Club Brugge voor de groep.