Talentenfabriek: Rode Duivels zullen bestaan uit spelers opgeleid bij Anderlecht

Talentenfabriek: "Rode Duivels zullen bestaan uit spelers opgeleid bij Anderlecht"

16-04-2022 13:45
4

RSC Anderlecht heeft de laatste jaren flink wat grote talenten kunnen opleiden. Een deel daarvan is uiteindelijk ook Rode Duivel geworden en volgens Vincent Kompany zal dat in de nabije toekomst zeker niet stoppen.

De huidige trainer van Anderlecht ziet namelijk heel wat talent rondlopen bij de Brusselaars. Talent waar ook de Rode Duivels van gaan profiteren."Ik zie jongens die de top kunnen halen, zoals Doku die ons vorig seizoen verliet. Ik twijfel er niet aan dat Stroeykens er ook zal geraken", geeft hij aan in een documentaire bij FIFA.

Volgens Kompany zullen de Rode Duivels al heel snel bestaan uit jongens met een verleden bij Anderlecht. "Het WK 2022 komt misschien nog wat vroeg, maar ik voorspel dat op het WK 2026 de kern zal bestaan uit bijzonder veel spelers die opgeleid zijn bij Anderlecht. Meer dan ooit", geeft hij aan.

De Rode Duivels hebben met onder andere Youri Tielemans, Romelu Lukaku en Leander Dendoncker al verschillende spelers met een verleden bij de Rode Duivels. Ook Anouar Ait El Hadj, Yari Verschaeren en Marco Kana mogen in de toekomst hopen op een vaste plek in de selectie.