Clement over zijn toekomst: Ik wil niet snel terugkeren naar België

Clement over zijn toekomst: "Ik wil niet snel terugkeren naar België"

14-04-2022 07:26
3

Zijn stoel bij AS Monaco wankelde, maar kijk Philippe Clement legde zijn criticasters het zwijgen op en staat nog altijd aan het roer bij de club in Prinsdom. Een terugkeer naar België is voor de trainer nog lang niet aan de orde.

L'Equipe was zeker: tijdens de interlandbreak zou Clement ontslagen worden. Het resultaat tegen PSG maakte zelfs niet uit. Maar de realiteit is anders. Monaco versloeg het sterrenteam met 3-0 en is nog altijd in de running voor een Europees ticket. Clement krijgt de kans om zijn werk af te maken.

Her en der viel de naam van Clement ondertussen al bij Royal Antwerp FC. Warm van het idee wordt de trainer daar momenteel niet van. Dat heeft voor alle duidelijkheid niets met The Great Old zelf te maken. Clement wil nu immers eerst naam maken in het buitenland. "Na 30 jaar België heb ik alles meegemaakt. Ik ben overal geweest, heb veel gewonnen. Nu was het tijd om het buitenland te ontdekken", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Paul Gheysens hoeft zolang Clement onder contract staat bij Monaco waarschijnlijk niet te bellen over een job op de Bosuil. "Ik wil niet hautain doen, maar na al die tijd wil ik er niet snel terugkeren. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Dit project voortzetten is wat mijn doelstelling is", aldus de ex-trainer van Club Brugge

Vrijdag wacht Monaco de verplaatsing naar Rennes. Een cruciale match voor Clement en zijn ploeg in de strijd om plaats drie. Momenteel is die plaats nog in handen van Rennes, maar het verschil met Monaco bedraagt slechts zes punten. Mits winst, blijft een Champions League-ticket halen dit seizoen voor Monaco een optie. Momenteel staat Monaco op plaats zes, een plaats zonder Europees ticket.