OFFICIEEL: 1,5 maand na STVV bevestigt ook Union transfer van Dony

OFFICIEEL: 1,5 maand na STVV bevestigt ook Union transfer van Dony

11-04-2022 11:13 Laatste update: 02-06-2022 17:37
2

Hoewel de apotheose van het seizoen vlak voor de deur staat, heeft Union Saint-Gilloise tussendoor nog wat tijd gevonden om aan de toekomst te bouwen. Vanuit Sint-Truiden heeft de koploper uit de Jupiler Pro League Arnaud Dony weggekaapt.

Het Belang van Limburg weet dat Dony snel zijn handtekening zal zetten onder een verbintenis bij Union. Dat zal ongetwijfeld pijn doen bij STVV, want de zeventienjarige linksachter leek een interessante wissel op de toekomst. Eind februari en begin maart van dit jaar kreeg hij al drie basisplaatsen van trainer Bernd Hollerbach. Daarin liet Dony mooie dingen zien.

De Truiense fans wreven zich al in de handen met een mogelijk nieuw goudklompje, maar die droom is nu doorprikt. Dony wachtte immers nog op zijn eerste profcontract en heeft besloten om dat in Sint-Gillis te ondertekenen. Nochtans had STVV hem ook een meerjarige overeenkomst voorgeschoteld. Dony zelf vroeg bedenktijd, maar is uiteindelijk toch ingegaan op de avances vanuit de hoofdstad.

Update: De overgang van Arnaud Dony van STVV naar Union is volledig rond. Dinsdag deelden de Kanaries mee dat de jongeling zijn eerste profcontract in Brussel tekende. STVV wenst Dony alvast veel succes met zijn Brussels avontuur. 

Update: STVV kondigde 1,5 maand geleden al aan dat Dony voor Union had gekozen. Nu pas meldt de Brusselse club de overgang. De linkervleugelverdediger tekende bij Union een contract van drie seizoenen en optie voor nog twee extra jaren.