De Bruyne gaat opnieuw vol voor CL: “Dit jaar proberen we gewoon opnieuw”

De Bruyne gaat opnieuw vol voor CL: “Dit jaar proberen we gewoon opnieuw”

08-04-2022 17:18
5

De Champions League-finale eindigde vorig jaar in een nachtmerrie voor Kevin De Bruyne en Manchester City. Dit jaar staan de Citizens opnieuw in de kwartfinale en hopen ze opnieuw op hun allereerste CL-winst. 

In Metro.Co gaf De Bruyne een uitgebreid interview over de Champions League-campagne. De middenvelder ziet een nieuwe kans voor City om dit jaar de Champions League te winnen na de jammerlijke finale van vorig jaar. De Bruyne viel uit en City verloor in een draak van een wedstrijd van Chelsea. 

De Bruyne hoopt op een nieuwe kans dit jaar: “We proberen het gewoon opnieuw. Ik zal alles geven om het proberen te winnen.” De Bruyne blikt daarvoor naar coach Guardiola. “Tactisch is hij een van de beste van de wereld”, vertelt de Rode Duivel. 

En of De Bruyne over zijn piekjaren heen gaat? “Dat weet ik niet. Er is een misconceptie dat spelers over hun dertigste aftakelen. Ik voel me goed, hopelijk blijft dat zo lang mogelijk aan.”

Zondag om half zes speelt Manchester City tegen Liverpool de kraker voor het kampioenschap, woensdag trekt het naar Atletico Madrid om de 1-0 uit de heenwedstrijd te verdedigen.