Buchanan (Club Brugge) en Ugbo (Genk) schrijven geschiedenis: Canada naar het WK

28-03-2022 08:00

Zondag 27 maart 2022 is in de Canadese geschiedenisboeken verdwenen. In de Belgische nacht van zondag op maandag wist het Noord-Amerikaanse land met Club Brugge-speler Tajon Buchanan zich namelijk te plaatsen voor het WK.

Het duel tegen Jamaica werd er eentje om niet snel te vergeten voor de Canadezen. Tegen de ploeg van onder andere Leon Bailey (die er niet bij was) wist het met overtuigende 4-0 cijfers te winnen en zich te plaatsen voor het WK.

Het was ex-Zulte Waregemspeler Cyle Larin die de Canadezen na dertien minuten voetballen op voorsprong bracht. Nog voor de rust kon Buchanan de zege veilig stellen met het tweede doelpunt van de partij. Diezelfde Buchanan was ook nog goed voor de assist bij de 3-0 van Junior Hoilett en zag Adrian Mariappa in het slot nog een eigen doelpunt scoren. KRC Genk-aanvaller Iké Ugbo bleef op de bank.

Door de zege kwam Canada op 28 uit dertien wedstrijden en is het zeker van de eerste plaats in de WK-kwalificatiegroep van de CONCACAF. Dat geeft recht op een ticket voor het WK. Voor Canada is het pas de tweede keer dat het mag meedoen aan de mondiale eindronde. De laatste keer is al van 1986 geleden.