Mazzu kritisch voor zijn spelers: Zo kan je onmogelijk bovenaan eindigen

Mazzu kritisch voor zijn spelers: "Zo kan je onmogelijk bovenaan eindigen"

21-03-2022 09:15
4

Union Saint-Gilloise heeft er niet het beste weekend opzitten. De Brusselaars geraakten niet verder dan een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen KV Oostende en het zag Club Brugge en Royal Antwerp FC wel winnen. Felice Mazzu toonde zich na de wedstrijd scherp voor zijn spelers.

Via haar officiële kanalen deelde Union een filmpje waarin trainer Felice Mazzu zijn spelersgroep toespreekt op het veld. "Een sterke tweede helft, maar we verliezen twee punten in de eerste helft", begon Mazzu. In die eerste helft bracht Union weinig op de mat, tot ongenoegen van Mazzu. "Het is niet mogelijk om een volledige helft op deze manier te spelen."

Door het puntenverlies ziet Union Club Brugge naderen tot op vijf punten. De Brusselaars spraken al uit dat de eerste ambitie nu is om als nummer 1 de reguliere competitie af te sluiten, maar dan zal het beter moeten volgens Mazzu. "Het is onmogelijk om bovenaan te eindigen als je een helft zoals dit speelt", hamerde Mazzu. "In de tweede helft raakten ze geen bal, hoe verklaar je dat? We hadden veel kansen en konden tien keer scoren", aldus Mazzu. 

Na de interlandbreak trekt Union naar Luik waar Standard wacht. Op speeldag 34 spelen de geel-blauwen tegen rode lantaarn Beerschot.