Anderlecht duikt plots uit de top vier: “Dat is het vreemde aan voetbal

Anderlecht duikt plots uit de top vier: “Dat is het vreemde aan voetbal"

21-03-2022 07:00
35

RSC Anderlecht verloor van KAA Gent en heeft plots niets meer in eigen handen. Vincent Kompany sprak met Het Laatste Nieuws over de situatie.

De mokerslag komt aan bij paars-wit en Kompany. “Uiteraard komt dit hard aan, omdat wij aan een heel goede reeks bezig waren. En er zit ook een duidelijke evolutie in ons spel, week na week draait het beter. En toch sta je dan plotseling op de vijfde plaats.”

Anderlecht kan zo nog uitdraaien op een mislukt seizoen. “Laat ons die twee resterende matchen proberen te winnen, dan hebben we zes punten meer dan vorig seizoen. Als blijkt dat dat dan niet genoeg is om erbij te zijn, dan is dat het vreemde aan voetbal. Gent is bezig aan een straffe reeks, Club Brugge staat er weer, Union komt er plots tussen gefietst en doet het fantastisch.”

Kompany blijft wel positief en ziet een evolutie bij Anderlecht. “Dat zijn allemaal dingen waar ik geen invloed op heb. Als ik ons spel van het begin van het seizoen vergelijk met ons spel van nu, dan zie ik daarin een duidelijke positieve evolutie. Maar de harde realiteit van het voetbal zijn natuurlijk de punten.”