Westerlo-legende over stap naar 1A: Nog altijd dat ploegske uit de Kempen

Westerlo-legende over stap naar 1A: "Nog altijd dat ploegske uit de Kempen"

18-03-2022 10:30 Laatste update: 10:39
1

Ondanks een nul op zes in de jongste twee wedstrijden, staat KVC Westerlo erg dicht bij de titel in 1B. Jef Delen, die maar liefst twaalf seizoenen voor de Kemphanen uitkwam, had het in de Gazet van Antwerpen over 'zijn' Westerlo.

"Ik heb het gevoel dat er nu eindelijk weer een echte, volledige ploeg staat, zoals bij ons vroeger. Geen vedetten maar verschillende spelers die er vol voor gaan", analyseerde Delen. De ex-aanvoeder van Westel had ook complimenten voor Club Brugge-huurlingen Thomas Van den Keybus en Maxim De Cuyper. "Zij waren essentieel voor het succes van dit jaar."

Delen speelde zijn laatste wedstrijd voor Westerlo in 2012, maar tien jaar later is er bij zijn ex-club nog niet veel veranderd, ondanks de Turkse eigenaar. "Er hangt nog steeds diezelfde gemoedelijke sfeer van vroeger. Het is nog altijd dat ploegske uit de Kempen", aldus Delen.

Westerlo telt zeven punten meer dan de nummer twee RWDM. Als de Molenbekenaren punten laten liggen tegen hekkensluiter Virton, is Westerlo bij thuiswinst tegen Lierse al kampioen in 1B.