Real Madrid moet op Mallorca uur lang warmdraaien, maar kan titelfeest al plannen

Real Madrid moet op Mallorca uur lang warmdraaien, maar kan titelfeest al plannen

14-03-2022 22:59

Real Madrid heeft maandagavond nog maar eens een grote stap richting herovering van de landstitel gezet: op bezoek bij Real Mallorca werd een regelmatige 0-3-zege geboekt. Vorig seizoen bezette stadgenoot Atlético Madrid de Primera División-troon, maar het moet wel heel raar lopen wil Real Madrid zijn eerste plek nog verspelen.

Bij Real stond Thibaut Courtois zoals vanouds weer onder de dwarsligger. Hij zou er uiteindelijk ook in slagen om de nul te houden. Die andere Rode Duivel, Eden Hazard, beleefde alweer een teleurstellende avond. Hoewel Carlo Ancelotti vijf wissels doorvoerde, mocht onze landgenoot niet komen opdraven op Mallorca.

De nummer zestien van La Liga hield één helft stand tegen de ploeg van Carlo Ancelotti, maar deed zichzelf vervolgens de das om. Iddrisu Baba ging in de as van zijn eigen helft pingelen en werd van de bal gezet door Federico Valverde, waarna Vinícius Júnior het karwei afmaakte. Voordat Real Mallorca aan een slotoffensief kon denken, counterde Real Madrid en versierde Vinícius een penalty: Karim Benzema schoot raak vanaf de stip en legde in de slotfase al koppend ook de 0-3 eindstand vast.

De Koninklijke heeft na 28 van de 38 speelrondes een voorsprong van tien punten op achtervolger Sevilla. Aartsrivaal FC Barcelona is zondag de volgende tegenstander, maar een eventuele nederlaag in El Clásico zou Real Madrid niet veel pijn doen: de nummer drie staat al op vijftien punten afstand.