Gent boekt knappe 18 op 18: Eerst PAOK, daarna maken we ons op voor Anderlecht

Gent boekt knappe 18 op 18: "Eerst PAOK, daarna maken we ons op voor Anderlecht"

13-03-2022 22:31

KAA Gent valt dezer dagen niet af te stoppen, althans niet in de Jupiler Pro League. Door de 0-2-zege bij rode lantaarn K. Beerschot V.A. staat de teller nu op achttien uit achttien. Julien De Sart was de man die het slot van de deur haalde.

Enkele minuten voor het rustsignaal zette de centrale middenvelder de verdiende openingstreffer voor Gent op het bord. "Ik dacht hem eerst met de voet te raken, maar dat bleek niet haalbaar, dus gooide ik me maar naar voren", doet De Sart het relaas op de website van De Buffalo's. Het betekende meteen zijn eerste doelpunt van het nieuwe kalenderjaar. "Ook het moment was ideaal. Dat we met de voorsprong de rust in konden zorgde voor opluchting."

Ondanks de vrij eenvoudige overwinning zat er in de openingsfase wel wat roest in de Gentse machine. "De verplaatsing naar Griekenland zat daar voor een stuk tussen, maar gelukkig kon ik me snel herpakken", kijkt De Sart naar zijn eigen prestatie. "Dat we met een onuitgegeven elftal de zege over de streep trekken, een clean sheet pakken en zo op koers blijven, is de verdienste van de hele ploeg." Onder meer Laurent Depoitre en Tarik Tissoudali stonden niet aan de aftrap.

Achttien op achttien dus voor Gent, dat het voorlopig uitstekend doet tijdens haar loodzware programma. Donderdag wacht alweer een wedstrijd, wanneer PAOK over de vloer komt in de achtste finales van de UEFA Conference League. Na de 1-0-nederlaag uit de heenmatch moet Gent iets rechtzetten. "We hebben ons tijdens de voorbereiding klaargestoomd voor een gek seizoen en kijk, het loont. Dat we nog op alle drie de fronten actief zijn, is mooi, maar de volgende match is altijd de belangrijkste. Eerst PAOK dus, daarna maken we ons op voor RSCA", besluit De Sart.