OFFICIEEL: KRC Genk kondigt komst van nieuwe spitsentrainer Luc Nilis aan

OFFICIEEL: KRC Genk kondigt komst van nieuwe spitsentrainer Luc Nilis aan

10-03-2022 16:43 Laatste update: 16:52
13

Luc Nilis heeft een extra job gevonden. De hoofdcoach van SV Belisia en voormalige Rode Duivel gaat aan de slag bij KRC Genk, waar hij spitsentrainer van de jeugdelftallen wordt.

Dat kondigt KRC Genk aan op de officiële kanalen. Nilis is momenteel al actief als hoofdtrainer van de amateurploeg SV Belisia, maar zal ook nog bijklussen als spitsentrainer in de Talent Academy van KRC Genk. 'Zo komt een van de allerbeste Limburgse voetballers ooit een beetje terug thuis', schrijft Genk.

'Luc kwam als jong talent in het eerste elftal van Winterslag en de Zonhovenaar werd nadien een zeer geliefde vedette bij Anderlecht en een echte legende bij PSV. In Eindhoven was hij ook al als spitsentrainer aan de slag', klinkt het. Nilis was ook even actief als trainer bij RSC Anderlecht, maar vond daar geen akkoord om definitief te blijven.

Nilis kijkt alvast enorm uit naar de uitdaging. "Genk is een topclub met een gewéldige jeugdacademie", geeft hij aan. "Ik kijk ernaar uit om met die aanvallende talenten aan de slag te gaan, met hen aan details te werken en hen zo naar een hoger niveau te brengen", aldus Nilis.

Volgens Head of Football Dimitri De Condé heeft Genk met Nilis ook een uitstekende trainer gevonden. "Met Luc Nilis halen we een echt Limburgs voetbalicoon naar onze club", klinkt het. "In het verleden hadden we al enkele gesprekken, en ik ben blij dat we nu gaan samenwerken. Ik heb zelf nooit iemand gezien met een betere traptechniek dan Luc", besluit hij.