VP 11: Debast laat zich zien bij Anderlecht, Vanhamel is terug

VP 11: Debast laat zich zien bij Anderlecht, Vanhamel is terug

21-02-2022 13:00 Laatste update: 21:00
4

Op Speeldag 28 hebben we weinig verrassingen gezien, al struikelde Antwerp wel over KV Mechelen. Deze elf spelers lieten zich het meest zien in het afgelopen weekend. 

Vanhamel is terug
Bij Beerschot was Wouter Biebauw geblesseerd. Mike Vanhamel werd opgevist en deed het uitstekend, maar kon een nieuwe nederlaag niet afwenden voor Beerschot.

Debast als revelatie
Bij Anderlecht is Zeno Debast een zekerheid geworden achterin. De achttienjarige verdediger heeft een mooie toekomst voor zich. Hij krijgt het gezelschap van Trent Sainsbury, die zowaar twee keer scoorde als verdediger. Jesper Daland was opnieuw bijzonder secuur in de defensie van Cercle. 

Nummer 10 schittert
Bij Anderlecht speelde Yari Verschaeren met een nieuw rugnummer, en dat zorgde voor inspiratie. Ook zijn goal mocht gezien worden. KV Oostende kon dan weer rekenen op de kracht en intensiteit van Cameron McGeehan. Bij Union was Teddy Teuma opnieuw een fantastische motor op het middenveld. Rob Schoofs van KV Mechelen maakt ons viertal vol.

Flitsend drietal
Voorin liet Charles De Ketelaere een heerlijke flits zien tegen Eupen. Hij maakte uit het niets de 0-2. Kevin Denkey was ongrijpbaar voor Cercle Brugge en diende Beerschot weer een nederlaag toe. Faïz Selemani blijft van levensbelang voor KV Kortrijk. Hij scoorde twee keer én gaf ook een assist.