De Roeck: Op dit moment zijn zij de stabielste ploeg in 1B

De Roeck: "Op dit moment zijn zij de stabielste ploeg in 1B"

18-02-2022 10:35
1

In een dubbelinterview met Nico van Kerkhoven in Gazet van Antwerp had Westerlo-trainer Jonas De Roeck het over de titelstrijd in 1B en de grootste concurrent voor Westerlo.

KVC Westerlo staat al zo goed als het hele seizoen soeverein aan de leiding in tweede klasse. Momenteel staan de Kemphanen acht punten voor op eerste achtervolger RWDM. Het is volgens De Roeck ook dat RWDM, dat nog het grootste gevaar zal vormen voor Westerlo. "Op dit moment is RWDM misschien wel de stabielste ploeg in 1B. Het is geen toeval dat ze een reeks van 18 op 21 hebben neergezet," zei De Roeck.

De Westerlo-trainer wees op de vele versterkingen die de Brusselaars afgelopen wintermercato deden. RWDM haalde onder andere Igor De Camargo, Obbi Oulare en Kylian Hazard naar Molenbeek. "Daardoor heeft het laten zien dat het een kandidaat is voor promotie", liet De Roeck optekenen. "RWDM is een ploeg die alles heeft wat je in 1B nodig hebt: sterk in de organisatie, kracht, snelheid, techniek én beslissend op stilstaande fases. Een moeilijk te breken blok.”

Op speeldag 21 trekt Westerlo naar het Lisp waar het Lierse Kempenzonen in de ogen kijkt. RWDM trekt naar Waasland-Beveren. Op de laatste speeldag in 1B ontvangt Westerlo RWDM.