'Bayern berooft Gravenberch mogelijk van Ajax, ook Real en Juventus lonken'

'Bayern berooft Gravenberch mogelijk van Ajax, ook Real en Juventus lonken'

18-02-2022 07:33
3

Ajax moet ernstig rekening houden met een vertrek van Ryan Gravenberch. De negentienjarige middenvelder staat volgens het Algemeen Dagblad in de belangstelling van onder meer Bayern München.

Gravenberch, wiens zakelijke belangen worden behartigd door Mino Raiola, onderhandelt nog steeds met Ajax over een nieuw contract. De kans dat club en speler nog tot een akkoord komen, is klein: er is 'een wonder nodig', schrijft het Algemeen Dagblad.

Gravenberch staat nog anderhalf jaar onder contract bij Ajax. Een transfer in de zomer ligt daardoor voor de hand, anders lopen de Amsterdammers een grote transfersom mis. Complicerende factor is het vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Bayern München is volgens het AD één van de clubs die Gravenberch nadrukkelijk op de korrel heeft. De middenvelder, die afgelopen weekend tegen FC Twente (5-0) zijn basisplaats moest afstaan aan Steven Berghuis, wordt in het geruchtencircuit ook vaak in verband gebracht met clubs als Juventus en Real Madrid. Bayern heeft ook interesse in PSV-uitblinker Cody Gakpo.