Engelse ophef rond De Vrij: We doen alsof de speler onsterfelijk is

Engelse ophef rond De Vrij: "We doen alsof de speler onsterfelijk is"

17-02-2022 10:25
1

Had Stefan de Vrij niet gewisseld moeten worden in de wedstrijd tegen Liverpool? Die vraag wordt gesteld in Engeland nadat de verdediger van Internazionale naar de grond ging en zichtproblemen had. De Vrij kreeg een klap tegen het hoofd.

De Vrij gaf aan dat hij niet goed meer kon zien, maar werd door zijn trainer Simone Inzaghi toch weer het veld ingestuurd. Bij het Engelse medium talkSPORT kwam de situatie ter sprake. Voormalig Premier League-spits Dean Ashton denkt er het zijne van. "Ze hebben het risico al genomen", vertelt hij. "Ik heb in het weekend naar rugby gekeken. Als er problemen met het hoofd zijn, ben je weg!"

"Je kon zien dat De Vrij met zijn hand voor zijn gezicht zwaaide alsof hij wazig zag of een beetje duizelig was. Dat zegt toch genoeg dat er iets niet klopt? Er is een probleem dat we hebben in het voetbal. We doen alsof de speler onsterfelijk is in plaats van dat we hem ontlasten. Ik zie het niet graag", zegt Ashton.

"Er moet een grote cultuuromslag komen. We moeten uitkijken voor het welzijn van de spelers, in plaats van hoe belangrijk de wedstrijd is", besluit hij.