'Het is verrassend wat Luuk de Jong ons allemaal heeft gegeven'

'Het is verrassend wat Luuk de Jong ons allemaal heeft gegeven'

16-02-2022 16:45

Luuk de Jong heeft FC Barcelona-trainer Xavi 'verrast'. De spits bewijst vooral zijn waarde als invaller en was afgelopen weekend tegen Espanyol in blessuretijd goud waard. Niet voor het eerst, erkent Xavi.

Na het vertrek van Ronald Koeman leek het einde verhaal voor De Jong, op wie amper nog een beroep werd gedaan. Maar inmiddels zijn de kaarten anders geschud. "Hij is professioneel, ik weet zeker dat hij er klaar voor is en daar twijfel ik niet aan. Het is verrassend wat Luuk ons allemaal heeft gegeven, maar ik verbaas me niet over zijn manier van trainen en toewijding. Zijn trainingen zijn sterk en hij is er altijd als we hem nodig hebben", zegt Xavi in Spaanse media.

"Hij speelt meer dan ik had verwacht", geeft Xavi toe. "Luuk is een geweldenaar. Hij helpt ons in wedstrijden en dat zal hij blijven doen. In de zestien is hij altijd gevaarlijk. We zijn heel blij met zijn prestaties."

Barcelona staat na 23 wedstrijden op de vierde plaats in de Primera Division. Het kampioenschap lijkt een kansloos verhaal, de achterstand op Real Madrid is vijftien punten.