'KV Oostende moet nog vrezen voor winters vertrek van Basel-target Jäkel'

'KV Oostende moet nog vrezen voor winters vertrek van Basel-target Jäkel'

14-02-2022 21:00
1

In ons land is de transferperiode al even afgelopen, maar in enkele landen kunnen er nog deals worden afgerond. Daar is Zwitserland er één van. In dat land hoopt FC Basel nog in België te kunnen shoppen en meer bepaald bij KV Oostende.

In Duitse media valt te lezen dat Basel nog hoopt op de komst van een extra centrale verdediger. Dat moet Frederik Jäkel worden, die in de belangstelling staat van de Zwitserse topclub. Het wil nog voor het sluiten van de transfermarkt op dinsdag een deal vinden met KV Oostende.

Basel is echter niet de enige ploeg die interesse toont. Ook FC Schalke 04, HSV, FC Nürenberg, Werder Bremen en Hansa Rostock denken aan de jonge Duitser. Die transfer zou echter pas voor het einde van het seizoen zijn.

Dan moet die clubs ook nog een akkoord vinden met RB Leipzig, dat Jäkel momenteel tot het einde van het seizoen uitleent aan KV Oostende. Bij de kustploeg is Jäkel dit seizoen opnieuw een basispion en kwam hij 22 keer uit voor KVO. Ook tegen KV Mechelen stond hij in de basis, maar kon hij een 3-0 nederlaag niet voorkomen.