Lestienne gaat voortaan voetballen in Singapore, bij Standard zijn ze erg tevreden

Lestienne gaat voortaan voetballen in Singapore, bij Standard zijn ze erg tevreden

09-02-2022 11:30
4

Het lijkt allemaal nog niet zo lang geleden. Maxime Lestienne die schitterde bij Club Brugge en Standard op de Belgische velden. Tweede in de Gouden Schoen, maar vooral een genot om naar te kijken. Die Lestienne heeft een transfer te pakken, twee jaar geleden voetbalde hij nog bij de Rode Duivels, nu gaat hij voetballen in Singapore.

Lestienne maakt een overstap naar Lion City Sailors. Blijkbaar kennen ze Lestienne daar op een andere manier dan wij hem kennen. De coach van de club, Kim Do-Hoon verwelkomde hem en vertelde het volgende: “Het professionalisme van Maxime zal onze groei versnellen.” Dat lezen we in Het Nieuwsblad.

"Een stommiteit"
De laatste tijd ging het niet zo goed met Lestienne, zijn coach Mbaye Leye moest hem eventjes “voor een stommiteit” verbannen naar de B-kern. Dat zijn nieuwe trainer nu net het proffesionalisme aangehaald om zijn nieuwe aanvaller voor te stellen, is opvallend. Want ook bij zijn ex-clubs was hij niet altijd een boegbeeld van professionalisme. Denk maar aan het celbezoek van Lestienne toen hij bij PSV gevochten had in de uitgaansbuurt. Een kleine maar wel erg belangrijke kanttekening: Lestienne is niet gespaard door het leven. Na het overlijden van beide ouders is het niet abnormaal dat een twintiger een beetje even de weg kwijt is.

Houvast
Zijn houvast werd uiteindelijk Standard Liege. Waar hij maar moeilijk uit de startblokken schoot maar uiteindelijk toch zijn weg vond. Hij vond op die manier zelf zijn weg naar een plekje bij de Rode Duivels. Jammer genoeg bleek het achteraf slechts een opflakkering, want momenteel wrijven ze bij Standard in hun handen dat ze verlost zijn van het prijzige contract dat Lestienne met zich meebracht. 

A l'aise
Hopelijk kan Lestienne nu aarden in Singapore. Het is er allemaal wat meer “à l’aise”. Officieel “spreekt het project aan”, aldus Lestienne. “Ik vind het uitdagend om een voetbalcultuur te helpen installeren in Singapore. Daarnaast kijk ik ernaar uit om in de Aziatische Champions League te spelen.” Meer tijd voor het gezin en de familie en dan alles geven op het veld, het zouden wel eens de ingrediënten kunnen zijn voor een mooi avontuur in zijn carrière.