Union Berlin en Freiburg doen slechte zaak in race om Champions League-ticket

Union Berlin en Freiburg doen slechte zaak in race om Champions League-ticket

05-02-2022 18:30

Zowel Union Berlin als SC Freibrug is verrassenderwijs in de race om Champions League-voetbal, maar de nummers vier en vijf van de Bundesliga hebben zichzelf zaterdag geen goede dienst bewezen. De twee clubs verloren. 

FC Augsburg-Union Berlin 2-0
Union had bij een overwinning in Augsburg over Bayer Leverkusen heen kunnen springen, in de wetenschap dat de nummer drie zondag nog tegen nummer twee Borussia Dortmund speelt. Dat zat er echter niet in voor de bezoekers. Michael Gregoritsch en André Hahn maakten voor en na rust het verschil voor de thuisploeg, die een meer dan welkome zege in de strijd tegen degradatie boekte.

1. FC Köln-SC Freiburg 1-0
Ook Freiburg heeft nog geen voorschot op de derde plek kunnen nemen. Flekken zag na een klein half uur Anthony Modeste vrij voor zich opduiken en had geen kans tegen de Fransman. Daar bleef het ook bij, waardoor Köln van plek acht naar plek zes klimt en plotseling ook meedoet om Champions League-voetbal. RB Leipzig kan later op de zaterdag de nieuwe nummer vier worden, maar dan moet het wel winnen op bezoek bij Bayern München.

Overige uitslagen
FSV Mainz 05-Hoffenheim 2-0
Arminia Bielefeld-Borussia Mönchengladbach 1-1
VfB Stuttgart-Eintracht Frankfurt 2-3