KV Mechelen sleept in extremis winst uit de brand tegen Standard

30-01-2022 20:21
7

Standard heeft geen tweede zege op rij kunnen boeken. Bij winst konden de Rouches elfde in de stand worden, maar tegen KV Mechelen liep het mis. De thuisploeg gaf een voorsprong nog uit handen en verloor in het slot nog met 1-2.

Na de eerste zege van Standard dit kalenderjaar wilden de Rouches op dat elan voortgaan en ook tegen KV Mechelen overtuigen. De bezoekers deden aanvankelijk nog goed mee, maar moesten de wedstrijd toch in handen van Standard geven.

Renaud Emond was dicht bij het eerste doelpunt, maar besloot op doelman Coucke. Bij de Rouches wist vooral nieuweling Cafaro te overtuigen en bekroonde hij zijn goede eerste helft in het slot met de verdiende openingstreffer voor Standard.

Standard had de eerste helft de wedstrijd dan wel in handen, maar in de tweede helft lag dat anders. Al snel wist Kevin Mrabti voor de gelijkmaker te zorgen en was alles te herdoen voor de Rouches. De thuisploeg had het echter moeilijk om zich opnieuw in de wedstrijd te knokken en zag KV Mechelen steeds beter presteren.

Het was uiteindelijk Arnaud Bodart die erger wist te voorkomen voor Standard en kansen voor Hugo Cuypers uit doel wist te houden. KV Mechelen verdiende intussen stilaan meer en werd uiteindelijk ook beloond. Na een kans voor Carcela kreeg ook Nikola Storm in het slot een unieke mogelijkheid tot scoren. In tegenstelling tot de Marokkaan was Storm wel efficiënt en zette hij de 1-2 eindstand op het scorebord.