KV Oostende zwoegt tegen Cercle Brugge, maar pakt toch een driepunter

29-01-2022 22:44
31

Ploeg in vorm Cercle Brugge is er niet in geslaagd om opnieuw punten te pakken. Het was lang de betere tegen KV Oostende, maar verloor toch. Het werd 0-1.

In de West-Vlaamse streekderby begon Cercle Brugge als de grote favoriet na de sterke reeks van de voorbije weken. Het kwam via Rabbi Matondo al snel op voorsprong, maar dat werd afgekeurd na millimeters buitenspel.

We kregen daarop een potig duel, met flink wat scherpe duels van beide kanten. Cercle werd daarvan het slachtoffer met blessures voor Decostere en Daland, terwijl de kansen uitbleven. In het slot leek Cercle wel nog op voorsprong te kunnen komen na een gefloten penaltyfout, maar opnieuw greep de VAR in. Bij de rust stond het dan ook nog steeds 0-0.

In de tweede helft was het al Cercle Brugge dat de klok sloeg en flink wat kansen bij elkaar wist te spelen. Matondo was er meermaals dicht bij, maar Guillaume Hubert wist zijn netten schoon te houden. Twintig minuten voor tijd stond het dan ook nog steeds 0-0 en leken we op weg naar een gelijkspel.

Tegen de gang van het spel in kregen we toch een doelpunt en was het niet Cercle, wel D'Arpino die wist te scoren. De middenvelder kon een vrije trap voorbij Thomas Didillon schilderen en zo de score te openen.

Cercle-coach Thalhammer greep in en liet Gavoula debuteren bij de Bruggelingen, maar een doelpunt kwam er niet meer. Het bleef 0-1.