Priske wijst Nainggolan terecht: Al 44 punten, dus soms wél juiste beslissingen

Priske wijst Nainggolan terecht: "Al 44 punten, dus soms wél juiste beslissingen"

Brian Priske heeft de voorbije dagen enkele brandjes moeten blussen binnen zijn kleedkamer. Na afloop van het ontgoochelende 1-1-gelijkspel tegen Sint-Truiden zette Radja Nainggolan zijn trainer vol in de wind. "Never change a winning team", brieste die. Enkele dagen later geeft Priske aan dat hij niet bepaald gediend is van zo'n kritische uitspraak.

Een boze Nainggolan verweet zijn trainer dinsdag dus dat hij te zeer gesleuteld had aan de basisploeg die KV Oostende opzij had gezet (2-1). Nochtans voerde de Deen slechts twee wissels door: Jelle Bataille en Alhassan Yusuf moesten plaatsruimen voor respectievelijk Sam Vines en Pieter Gerkens. Antwerp beet haar tanden vervolgens stuk op STVV, waarna Nainggolan zijn ongenoegen openlijk uitte.

Daar heeft Priske het moeilijk mee. Naar eigen zeggen probeert hij steevast de juiste keuzes te maken. "Soms lukt dat, soms niet, dat is nu eenmaal het leven van een coach", was Priske filosofisch op zijn perspraatje in aanloop naar de belangrijke pot tegen KAA Gent. Ook andere trainers veranderen wel eens van elftal na een overwinning, benadrukt hij. "We behaalden al 44 punten, hoewel we bijna nooit met dezelfde elf speelden. Dan is het voor mij duidelijk dat ik af en toe wél de juiste beslissingen neem", klonk het nog schamper.

Toch wil Priske de bruggen met Nainggolan allerminst opblazen. Integendeel, er kwamen ook enkele lovende woorden aan te pas. "Radja is een goeie jongen", sust hij. "Ik heb begrip voor zijn frustraties en emoties vlak na een wedstrijd, maar ik ben iemand die zulke zaken liever intern houdt." De boodschap mag dus duidelijk zijn: kritiek mag, maar doe het dan in het gezicht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie