Equatoriaal-Guinea verrast tegen Mali en completeert kwartfinales Afrika Cup

26-01-2022 23:10

Equatoriaal-Guinea heeft voor een daverende verrassing gezorgd in de achtste finales van de Afrika Cup. Het land wist, na een kwelling van ruim 120 minuten en een 0-0 eindstand, de penaltyserie te winnen van Mali. Bij Mali kwam Moussa Sissako van Standard niet in actie.

Het is niet voor het eerst op de Afrika Cup dat we niet veel te genieten kregen. Mali en Equatoriaal-Guinea waren druk met verdedigen en ondanks de goede bedoelingen, was er voor beide doelen nauwelijks iets te zien. Het spel lag daarnaast constant stil vanwege de vele overtredingen. Alleen in de eerste helft werd er door scheidsrechter Bakary Papa Gassama 21 keer gefloten voor een overtreding.

Mali, op papier de sterkere ploeg met spelers als en Amadou Haidara (RB Leipzig, foto), mocht de bal hebben van Equatoriaal-Guinea. Ze deden echter weinig tot niets met het balbezit. Na een kwelling van ruim 120 minuten, waarin we in totaal twee keer een schot tussen de palen zagen, ging de wedstrijd naar strafschoppen. Hierin was Equatoriaal-Guinea de sterkste, waardoor het land het in de kwartfinale op mag gaan nemen tegen het Senegal van smaakmaker Sadio Mané en Antwerp-speler Abdoulaye Seck.