Vanzeir zal juichen als hij scoort tegen Genk: Die mensen lik op stuk geven

Vanzeir zal juichen als hij scoort tegen Genk: "Die mensen lik op stuk geven"

Dante Vanzeir staat zondag met Union tegenover 'zijn' KRC Genk. Een belangrijk duel voor de aanvaller, die als jeugdvoetballer uitkwam voor de Limburgers, maar uiteindelijk niet goed genoeg werd bevonden en moest vertrekken.

Vanzeir stond te boek als een bijzonder groot talent, maar mede door blessures kwam er geen doorbraak. Ook uitleenbeurten aan Beerschot en KV Mechelen hielpen niet om de staf bij Genk te overtuigen. Hij verliet de club dan ook via een achterpoortje en tekende bij Union.

"Na z'n uitleenbeurt aan Mechelen werd hij zelfs naar de Genkse C-kern gestuurd, met Covid als excuus. Dat was hard, een beetje respectloos zelfs", vertelt vader Michel in Het Laatste Nieuws. "Toen hij dan definitief weg mocht, wou ik ook alle banden met Genk doorknippen. Niet dat Genk moeilijk deed in die onderhandelingen hoor, Dante is niet met een kwaad gevoel vertrokken", klinkt het.

Van echte revanchegevoelens lijkt er dus geen sprake te zijn. Niet tegen de club, maar misschien wel tegen enkele personen binnen de club. "Hij wil diegenen die niet in hem geloofden toch lik op stuk geven, denk ik. Da's zijn karakter, hij puurt daar kracht uit", besluit vader Michel Vanzeir.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie