'Xavi houdt zich aan ultimatum en laat twijfelende Dembélé thuis'

'Xavi houdt zich aan ultimatum en laat twijfelende Dembélé thuis'

Xavi Hernández heeft de daad bij het woord gevoegd en laat Ousmane Dembélé buiten de wedstrijdselectie voor het bekerduel met Athletic Bilbao. FC Barcelona heeft de Fransman een ultimatum gesteld in de contractonderhandelingen en de Catalanen geven met dit besluit een duidelijk signaal af.

Op de persconferentie van woensdag gaf Xavi al te kennen dat Dembélé op korte termijn een beslissing moet nemen over zijn toekomst. Wanneer hij niet verlengt bij Barcelona, wil Xavi hem het liefst in januari nog verkopen. "Ik heb geen zin om hem een halfjaar op de tribune te zetten", zei de Spaanse oefenmeester. 

Volgens het Catalaanse TV3 neemt Barça een voorschot op de beslissing van Dembélé door hem te passeren voor de achtste finale van de Copa del Rey tegen Athletic Bilbao. Als er voor vertrek naar Baskenland geen verandering in de zaak komt, laat Xavi de Franse buitenspeler thuis. 

Barcelona en Dembélé bevinden zich in een complexe situatie. De vleugelspeler heeft exorbitante salariseisen, waar de Catalanen niet aan kunnen voldoen. Hoewel Dembélé zelf naar verluidt wil blijven, houdt zijn zaakwaarnemer Moussa Sissoko voet bij stuk. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie