OFFICIEEL: STVV laat Buatu vertrekken naar Turkije, tweede buitenlands avontuur

OFFICIEEL: STVV laat Buatu vertrekken naar Turkije, tweede buitenlands avontuur

17 januari - 12:00 Laatste update: 17 januari - 12:00
Jupiler Pro League 1 Reacties

Jonathan Buatu gaat STVV verlaten. De centrale verdediger heeft een akkoord gevonden met Eyupspor, een Turkse tweedeklasser. 

Buatu was afgelopen seizoen een basisspeler bij STVV, maar onder coach Bernd Hollerbach kwam hij nog nauwelijks aan de bak. Buatu trekt zijn conclusies en heeft nu een nieuwe club gevonden, weet Het Belang Van Limburg

Bij Eyupspor, een club uit Istanboel, kan hij nog volop gaan voor de promotie. Momenteel staat de club namelijk vierde. De grote ster bij Eyupspor is aanvaller Umut Bulut (38), die 39 caps voor Turkije op zijn naam heeft staan en dit seizoen al elf goals kon scoren. 

Buatu ziet zijn contract bij STVV sowieso aflopen in de zomer. De kans is dus groot dat we hem niet meer gaan terugzien in het shirt van STVV. 

Update 19/1: STVV heeft de uitgaande transfer van Buatu officieel aangekondigd. De krachtige verdediger gaat inderdaad aan de slag bij Eyügspor, in de Turkse tweede klasse dus. Het gaat om een huurovereenkomst zonder aankoopoptie, zo blijkt althans uit het bijschrift: 'See you soon, Jona!'. Buatu zat dit seizoen op een zijspoor bij De Kanaries, met amper vier basisplaatsen. Het wordt zijn tweede buitenlandse avontuur, want tussen 2018 en 2020 probeerde hij het al eens in Portugal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie