'Dembélé slaat laatste aanbieding Barça af en mikt op transfervrij vertrek'

'Dembélé slaat laatste aanbieding Barça af en mikt op transfervrij vertrek'

FC Barcelona en Ousmane Dembélé stevenen af op een breuk. De 24-jarige aanvaller heeft laten weten dat hij niet ingaat op het laatste contractvoorstel van de Catalanen, zo meldt de Spaanse journalist Gerard Romero.

Barcelona nam Dembélé in 2017 voor liefst 105 miljoen euro, exclusief bonussen, over van Borussia Dortmund, maar de Franse international heeft de verwachtingen nooit kunnen inlossen. Mede door blessureleed kwam hij in vijf seizoenen niet verder dan 129 wedstrijden, waarin hij 31 keer scoorde. Toch zet de dribbelaar in op een forse salarisstijging en dat is tegen het zere been van de Blaugranas.

Volgens Romero ziet Dembélé zichzelf als een 'topspeler' en dat hoopt hij terug te zien in de aanbieding. Hij verlangt ongeveer tweehonderd miljoen euro in vijf jaar tijd, wat neerkomt op veertig miljoen per seizoen. Daarnaast wil hij een tekenpremie van twintig miljoen en vraagt zijn zaakwaarnemer datzelfde bedrag. Dat zijn onhaalbare cijfers voor Barça, dat bovendien twijfelt of de buitenspeler elders zo'n fors salaris zou kunnen krijgen.

Daarmee lijkt Dembélé uit zijn contract te lopen in Camp Nou. Hij is namelijk niet van plan om in januari te vertrekken en verzilvert liever zijn transfervrije status in de zomer. Barça heeft zijn buik inmiddels vol van de fratsen van Dembélé. De club wil de aanbieding intrekken en het is niet uitgesloten dat trainer Xavi geen beroep meer op hem mag doen, aldus Romero.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie