Gomez over transfer naar Anderlecht: Kompany belde me verschillende keren

Gomez over transfer naar Anderlecht: "Kompany belde me verschillende keren"

De Spanjaard van RSC Anderlecht, Sergio Gomez, analyseert in Marca zijn transfer en 'metamorfose"-' tot linksback: hij is de op twee na meest assists-gevende speler in Europa (11) en de meest scorende verdediger (5).

Gómez bereidde zich al voor op een terugkeer naar Borussia Dortmund na de degradatie met Huesca toen hij een telefoontje kreeg dat zijn leven veranderde. Vincent Kompany belde de Spanjaard en hij was vrijwel meteen overtuigd. Hij geloofde sterk in het plan dat hem voorgelegd werd en was tevreden met zijn taak hierin. 

Telefoontje
"Ik had niet verwacht dat ik in België zou eindigen", geeft hij toe aan MARCA. Een 'telefoontje' veranderde alles. "Kompany belde me verschillende keren om me te overtuigen. Hij had mijn wedstrijden gezien," vertelt hij. Het duurde niet lang voor hij zich liet verleiden: "Anderlecht is een historische club die zich inzet voor jonge spelers. Bovendien was de nieuwe positie waarin ik zou gaan spelen een grote stimulans voor mij.”

Linksback
Die nieuwe positie lag mee aan de basis van zijn beslissing om naar RSC Anderlecht te trekken. Een voetballer omvormen is geen makkelijke klus. Automatismen moeten doorbroken worden en meteen ook terug opgebouwd worden. Als er iemand cruciaal is geweest in zijn metamorfose, dan is het Kompany wel: "Hij is een van de beste verdedigers in de geschiedenis van City en hij heeft me veel dingen geleerd. Verdedigend is hij heel sterk, vooral als het gaat om het corrigeren van dingen die je niet gewend bent, zoals duels voor het doel.”

Guardiola
De voormalige speler van FC Barcelona en Borussia Dortmund klinkt opgetogen: "Kompany heeft me veel vertrouwen gegeven en dat is te zien. Hij is een jonge coach, met een honger en een verlangen om vooruit te komen. Ik zie mezelf weerspiegeld in hem.” De voetballende aanpak van Guardiola's voormalige ploeggenoot is gunstig voor Sergio. "Kompany heeft een vergelijkbaar profiel als Pep, zeer aanvallend,” vertelt hij aan de krant. “Hij houdt ervan om het spel te controleren met de bal. Hij werkt veel op het tactische niveau en is zeer analytisch. Hij laat ons veel video's zien van ons en onze tegenstanders. Dat helpt ons, als jong team, enorm".

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie