“Als Gheysens ooit beslist te verkopen, gaat Antwerp hem meer opbrengen”

“Als Gheysens ooit beslist te verkopen, gaat Antwerp hem meer opbrengen”

08-01-2022 16:00
8

Paul Gheysens blijft maar geld pompen in Royal Antwerp FC. Een achtste kapitaalsverhoging in minder dan vijf jaar is een feit met de 21,6 miljoen euro van afgelopen week. In totaal staat er al bijna 70 miljoen euro op de teller.

Tegenover Het Laatste Nieuws laat sporteconoom Thomas Peeters zich uit over de situatie. “Het is logisch dat die opbouw gepaard gaat met investeringen. Natuurlijk zou het goed zijn als die investeringen binnen dit en een paar jaar beginnen te renderen.

Er is veel potentieel bij The Great Old. ”Er is bij Antwerp een groot potentieel aanwezig. Eens het nieuwe stadion er helemaal staat, moet de club in staat worden geacht om de ambities waar te maken met de middelen die ze zelf genereert. In afwachting daarvan zal Paul Gheysens wellicht nog wel eens moeten bijspringen.”

Volgens Peeters kan Gheysens Antwerp dan ook met winst verkopen. “Dat Gheysens schulden omzette in kapitaal is vestzak-broekzak-operatie. Als hij ooit zou beslissen om Antwerp te verkopen, gaat de club hem meer opbrengen zonder schulden dan met.”