'UEFA weigert regels te veranderen en denkt aan CL-duels op neutraal terrein'

'UEFA weigert regels te veranderen en denkt aan CL-duels op neutraal terrein'

02-01-2022 11:45

Er bestaat een reëele kans dat er verschillende achtste finales in de Champions League op neutraal terrein afgewerkt gaan worden. Daar denkt de UEFA aan door overheidsbesluiten in Frankrijk en Italië. 

Dat meldt The Daily Mail. Een minimum van dertien spelers, waaronder één keeper, is volgens de regels van de UEFA voldoende om in actie te komen in de Champions League. Daar wil de Europese voetbalbond niets aan veranderen, maar mogelijk worden er wél een aantal wedstrijden van Engelse clubs op neutraal terrein afgewerkt. 

In Italië en Frankrijk moet iedere sporter een coronapas hebben. Voor Liverpool en Chelsea levert dat mogelijk problemen op, aangezien er in december bekend werd gemaakt dat 77 procent van de voetballers in de Premier League dubbel gevaccineerd is, terwijl 84 procent één keer een vaccinatie heeft gehad. De UEFA wil de regelgeving uit Italië en Frankrijk echter niet overnemen, waardoor er mogelijk op neutraal terrein gespeeld moet gaan worden.

Het gaat om de wedstrijden Internazionale-Liverpool (16 februari) en Lille-Chelsea (16 maart). Vorig seizoen werden er meerdere wedstrijden in Boedapest afgewerkt en Atlético Madrid en Chelsea speelden tegen elkaar in Boekarest.