Lang topt het klassement in Europa als aanvaller met meeste kaarten

Lang topt het klassement in Europa als aanvaller met meeste kaarten

28-12-2021 09:20
8

Momenteel zit Noa Lang lekker te luieren op een strand in Dubai. Daar had hij blijkbaar wel even nood aan. De aanvaller van Club Brugge pakte dan ook zijn elfde en twaalfde gele kaart tegen Cercle Brugge.

Noa lang kan dit seizoen opnieuw goede cijfers voorleggen. Misschien is hij wel de uitschieter van de Pro League met acht goals en elf assists in slechts 30 wedstrijden. Er is echter nog een statistiek die in de ogen springt. Lang heeft al een redelijke verzameling aan gele kaarten bijeengesprokkeld.

Twaalfde kaart
Zoals eerder vermeld kreeg Lang tegen Cercle zijn twaalfde gele kaart. Met die statistiek is hij opnieuw opvallend: Geen enkele aanvallende speler uit de tien grote competities van Europa heeft er meer. Niet meteen een statistiek om fier op te zijn. Opvallend is ook dat hij bijna nooit kaarten heeft gepakt in wedstrijden waar Club Brugge uiteindelijk drie punten pakte.  

Gedeelde plek
Even een samenvatting: Over alle spelers heen heeft Lang de derde plaats te pakken. Hij moet dat plekje delen met Cercle Brugge-middenvelder, Leonardo Lopes. Lang pakte één kaart in de Supercup, drie in de Champions League en acht in de Belgische competitie, waarvan twee in zijn laatste match op Cercle. Op 15 januari zal Lang dus niet meedoen tegen Sint Truiden VV.