De Gea behoedt matig United voor nederlaag op St. James' Park

27-12-2021 23:27

Manchester United heeft de uitwedstrijd bij laagvlieger Newcastle United niet gewonnen. The Magpies waren in grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij en hadden verdiend te winnen, maar stuitten keer op keer op David de Gea. Mede daardoor eindigde het op 1-1.

Met de steun van het fanatieke thuispubliek op St. James' Park schoot Newcastle uit de startblokken. Allan Saint-Maximin draaide de verdediging van The Mancunians dol en lepelde de bal tussen drie tegenstanders in toch nog in de verre hoek, waardoor de fans al vroeg mochten juichen. Met de 1-0 op het scorebord gingen The Magpies ook nog eens op dezelfde voet verder.

Jonjo Shelvey en Joelinton hadden namelijk voor de rust al 2-0 kunnen maken en in de tweede helft leek de verdubbeling van de marge er daadwerkelijk te komen. Saint-Maximin miste echter van dichtbij en hield United daarmee in de wedstrijd, net als David de Gea. De Spaanse keeper redde een aantal keer knap en dat bleek uiteindelijk de redding te zijn van het team van trainer Ralf Rangnick.

Twintig minuten voor tijd prikte invaller Edinson Cavani namelijk de gelijkmaker tegen de netten en dus zag Donny van de Beek, die de hele wedstrijd op de bank bleef zitten, dat het nog spannend werd in het noordoosten van Engeland. Beide ploegen roken de overwinning en wederom was het Newcastle dat daar het meeste recht op had, maar Jacob Murphy raakte de paal en een schot van Miguel Almirón werd heerlijk uit de kruising getikt door De Gea.

Op die manier pakte de Spanjaard een punt voor zijn ploeg, maar hij zal liever hebben gezien dat het er drie waren geweest. Op de Premier League-ranglijst blijft United op de zevende plaats staan, waar het bij een overwinning op plek vijf uit had kunnen komen. Newcastle is en blijft de nummer negentien en verkeert in serieuze degradatienood.