UPDATE: Genk berust in sanctie en gaat akkoord met schorsing voor Thorstvedt

UPDATE: Genk berust in sanctie en gaat akkoord met schorsing voor Thorstvedt

27-12-2021 15:13 Laatste update: 28-12-2021 10:06
24

Het Bondsparket is met een schorsingsvoorstel gekomen voor Kristian Thorstvedt (KRC Genk) na de rode kaart tegen KV Oostende.

Na een 0-4 stand in het voordeel van KRC Genk ging Thorstvedt nog stevig door op de voet bvan zijn tegenstander en een directe rode kaart was het gevolg. Het Bondsparket vraagt een minnelijke schikking van drie wedstrijden waarvan twee wedstrijden effectief en één wedstrijd met uitstel.

Ook krijgt de middenvelder een boete van 2.500 euro. Het is nog maar de vraag of KRC Genk het voorstel zal aanvaarden. Na afloop vond aanvankelijk Thorstvedt dat de rode kaart ‘overdreven’ was. Even later sprak hij andere woorden uit: "Het was gewoon dom van mij, erg dom. De match was eigenlijk voorbij. Doodzonde. Ik moet hieruit leren."

Update 28/12: KRC Genk ziet blijkbaar geen graten in een schorsing voor Thorstvedt. Integendeel, de Limburgers hebben het voorstel van het Bondsparket aanvaard. De Noorse middenvelder zal dus twee speeldagen moeten missen meteen na de winterstop. Het gaat om twee thuiswedstrijden, tegen respectievelijk K. Beerschot V.A. en KV Mechelen.