We hadden Andreas meer kunnen ondersteunen, want hij had het lastig tegen Storm

"We hadden Andreas meer kunnen ondersteunen, want hij had het lastig tegen Storm"

18-12-2021 15:32 Laatste update: 15:19
Jupiler Pro League 0 Reacties

KAA Gent staat weer met de voetjes op de grond. Na een puike dertien op vijftien liep de Gentse trein vast Achter De Kazerne: 4-3. Nochtans hadden De Buffalo's verdedigend indruk gemaakt de weken voordien. Vooral Andreas Hanche-Olsen kende een bijzonder lastige avond bij KV Mechelen, al werd hij ook een beetje in de steek gelaten door zijn ploegmaats, vindt Sven Kums.

Hanche-Olsen werd vooral in de tweede helft volledig overlopen door een onhoudbare Nikola Storm. Met twee doelpunten én een afgedwongen strafschop was de Mechelse vleugelaanvaller uiteindelijk de gevierde man. Al te vaak mocht Storm alleen op Hanche-Olsen afstormen. "Uiteraard moet je in zulke situaties rugdekking geven, maar we mogen dan niet enkel kijken naar onze drie centrale verdedigers", geeft Kums zijn analyse bij Sportwereld.

"De flankverdedigers en de middenvelders hadden Andreas inderdaad meer kunnen ondersteunen, want we zagen ook wel dat hij het lastig had met Storm", schuift Kums de verantwoordelijkheid door naar de gehele ploeg. Samen met zijn maats heeft hij Hanche-Olsen de voorbije dagen proberen oppeppen. "Storm staat bekend als iemand die graag de een-tegen-eensituaties opzoekt en als het dan eens niet lekker loopt, is dat natuurlijk niet leuk", beseft Kums.

Ook Hein Vanhaezebrouck was achteraf bijzonder vergevingsgezind voor zijn Noorse verdediger. De trainer van Gent nam de nederlaag op Mechelen voor eigen rekening. Naar eigen zeggen waren zowel zijn startopstelling als zijn keuzes voor bepaalde invallers ongelukkig.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie