MD: Agüero maakt hoofd leeg in Argentinië, 'bevredigende' afwikkeling met Barça

MD: Agüero maakt hoofd leeg in Argentinië, 'bevredigende' afwikkeling met Barça

16-12-2021 17:45

Sergio Agüero trekt zich voorlopig terug uit de voetballerij, nadat hij noodgedwongen zijn carrière heeft moeten beëindigen. De 33-jarige Argentijn reist deze week af naar zijn geboorteland en zal de feestdagen doorbrengen met zijn familie: in Spanje wordt hij voor medio januari niet terugverwacht.

Agüero was pas aan zijn eerste seizoen bij FC Barcelona bezig, toen na de wedstrijd tegen Deportivo Alavés – waarin hij vroegtijdig naar de kant moest – hartproblemen geconstateerd werden. Sindsdien kwam hij niet meer in actie, woensdag maakte hij tijdens een emotionele persconferentie bekend dat zijn carrière erop zit. Hoe zijn leven als voetbalpensionado eruit ziet, moet nog blijken, maar Mundo Deportivo weet te melden dat Agüero eerst een paar weken in Argentinië doorbrengt om alles te laten bezinken.

Zijn tot medio 2023 doorlopende contract zou inmiddels al afgekocht zijn. Agüero leverde na zijn transfer van Manchester City naar FC Barcelona al flink in, beide partijen zijn het volgens de berichtgeving ook eens geworden over de financiële afwikkeling. MD maakt de exacte bedragen niet bekend, maar weet wel te melden dat de uitkomst voor beide partijen 'bevredigend' is.