Bestuur van KRC Genk kijkt in eigen boezem: We moeten nog stappen zetten

Bestuur van KRC Genk kijkt in eigen boezem: "We moeten nog stappen zetten"

16-12-2021 19:44
6

KRC Genk kent een bijzonder matig seizoen en moet vechten voor een plekje bij de eerste vier. De club besloot onlangs om afscheid te nemen van coach John van den Brom, maar binnen het bestuur kijkt men ook naar zichzelf.

Zo legt voorzitter Peter Croonen de schuld ook bij zichzelf. "Ik zie geen team op het veld, dat is toch opvallend. Maar wij moeten ook de hand in eigen boezem steken", geeft Croonen aan bij TVL Sporcafé. "Ik zoek een coach op de lange termijn en dat er vijf trainers bij Genk zijn geweest sinds het vertrek van Clement, dat kan niet. Dat is veel te veel. Het is duidelijk dat we als club nog veel stappen moeten zetten."

Genk besloot om Bernd Storck aan te stellen als de opvolger van Van den Brom. Hier en daar klinkt het dat hij slechts een tussenpaus is, maar dat ontkent Croonen. "Storck is geen tussenpaus en we hopen met hem op de lange termijn te werken."

Dat betekent ook niet dat Glen Riddersholm al gehaald werd als mogelijke opvolger. Integendeel. "Glenn is niet gehaald om T1 te worden en hij ziet België als een stap vooruit in zijn carrière. Wij zien in hem iemand die een heel goede rol als T2 kan spelen. Wij hebben toen met John daarover gesproken en hij weet heel goed waarom we dat hebben gedaan. We hebben geprobeerd hem te helpen, maar dat is niet gelukt", besluit Croonen.