Machteloos FC Barcelona gaat in de slotfase onderuit tegen Real Betis

04-12-2021 18:15
4

FC Barcelona heeft onder Xavi de eerste nederlaag geleden. Voor eigen publiek leden de Catalanen een nederlaag tegen Real Betis, de nummer drie van de Primera Division. Barcelona is hard op weg naar de Conference League.

Xavi debuteerde met een 1-0 overwinning tegen Espanyol. Daarna volgde een gelijkspel tegen Benfica in de Champions League en een zege op Villarreal in de competitie. Zaterdag ging hij voor het eerst onderuit met zijn ploeg.

Philippe Coutinho kreeg weer eens een kans in de basis. De Braziliaan was na tien minuten dicht bij het openingsdoelpunt. Veel verder dan dat kwam Barcelona niet, terwijl ook Real Betis voor weinig gevaar zorgde. Vlak voor rust kreeg de ploeg uit Sevilla wel een grote kans op 0-1.

Barcelona werd na rust geholpen door de VAR. Juanmi dacht Real Betis na 53 minuten op voorsprong te schieten, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. Xavi vond het na een uur spelen tijd voor De Jong, terwijl ook Ousmane Dembélé in werd gebracht. Pas na een kwartier werd Barcelona gevaarlijk. Dembélé kreeg twee kansen, maar zag hoe Barcelona in de counter geslacht werd door Real Betis. De vogelvrije Juanmi passeerde Marc-André Ter Stegen.

Met Luuk de Jong als extra wapen in de aanval zette Barcelona het slotoffensief in. Hoewel Barcelona een paar keer dicht bij de 1-1 was, viel de goal niet meer.