Breaking news

Schreuder wil nog transfers bij Club Brugge: "Ik neem aan dat die er komen"

Clement heeft genoeg krediet bij Club Brugge: Er zit rek op de samenwerking”

Clement heeft genoeg krediet bij Club Brugge: Er zit rek op de samenwerking”

Gepubliceerd: dinsdag 30 november 2021 om 09:12di 30-11-2021 om 09:12

Yves Vanderhaeghe werd ontslagen bij Cercle Brugge, de stoel van John van den Brom bij KRC Genk wankelt, en vorige week werd Philippe Clement bij Club Brugge flink op de korrel genomen bij Club Brugge. De coaches in België krijgen het zwaar te verduren.

Toch denkt Marc Degryse niet dat Clement zich zorgen moet maken. “Ik heb afgelopen woensdag kritiek geuit op het wedstrijdmanagement van Clement tegen Leipzig. Philippe is daar de mist ingegaan. Ik blijf achter mijn woorden staan en neem niets daarvan terug. Maar Clement heeft zijn vergissing toegegeven én dat ook verteld aan de groep. Goed, daarnaast is hij intussen tweemaal kampioen gespeeld met Brugge én legde hij telkens een mooi Europees parcours af.”

Volgens Degryse heeft Clement genoeg krediet opgebouwd. “Het krediet van Clement is daarom nog van een grotere orde dan dat van Van den Brom. Ik heb gelezen en gehoord dat sommige spelers problemen zouden hebben met Clement. Dat de club dat proces nauwgezet opvolgt, vind ik maar logisch. Toch zou het mij verbazen mocht Clement in de gevarenzone zitten in Club. Te meer diezelfde kleedkamer zondag in Genk niet blijk gaf van de trainer echt beu te zijn”, citeert Het Laatste Nieuws.

Club Brugge won nog knap met 2-3. “Als er écht een breuklijn zou zijn, ga je als ploeg niet op deze manier reageren na de 2-1 van Genk. Er zit nog rek op de samenwerking Clement en de kleedkamer. Zelfs bij een uitschakeling in de beker morgenavond denk ik niet dat Verhaeghe en Mannaert in actie schieten - zo zitten zij niet in elkaar. Ik denk dat Clement het seizoen netjes uitdoet, wat er ook mag gebeuren. Of hij nog een viérde seizoen hoofdcoach blijft, is iets anders.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft Degryse hier gelijk?

Ja
86%
Nee
14%
(37 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws