Het trainerskerkhof van Cercle Brugge: acht trainers deden het nog geen jaar uit

Het trainerskerkhof van Cercle Brugge: acht trainers deden het nog geen jaar uit

29-11-2021 14:23 Laatste update: 21:44
16

Cercle Brugge besloot afgelopen weekend om afscheid te nemen van trainer Yves Vanderhaeghe. Met Dominik Thalhammer heeft het al een opvolger in huis. De Oostenrijker tekende een contract tot medio 2023 bij de Vereniging. Maar blijft hij ook zolang? De geschiedenis spreekt niet in zijn voordeel.

Voor trainers bij Cercle Brugge lijkt het namelijk niet makkelijk om de job ook voor lange tijd te houden. Sterker nog, van de laatste acht trainers bij de Vereniging kon geen enkele(!) trainer ook een volledig jaar in de dug-out zitten.

De langst dienende trainer was Laurent Guyot, die er op voorspraak van moederclub AS Monaco kwam. Hij slaagde erin om de Vereniging van de degradatie te behoeden, maar kon het vooropgestelde doel van dertig punten niet halen. De Monegasken besloten samen om met Cercle Brugge dan ook afscheid te nemen van de coach.

Ook de opvolgers van Guyot deden het niet meteen beter. De kortst dienende trainer na Guyot was uiteindelijk Fabien Mercadal, die slechts drie maanden en achttien dagen de job mocht uitoefenen. Na elf wedstrijden, met maar één overwinning, werd hij de laan uitgestuurd.

Meeste punten
Vanderhaeghe werd in februari van dit jaar aangesteld, na het ontslag van Paul Clement bij de club. Zijn voorganger was bijna zeven maanden trainer bij de Vereniging en pakte slechts 0,88 punten per wedstrijd.

Vanderhaeghe moest dat euvel oplossen en deed het ook een pak beter, met een gemiddelde van 1,19 punten per wedstrijd. Daarmee deed hij het beter dan zijn zes voorgangers. Enkel Frank Vercauteren, die in Tweede Klasse trainer was van Cercle Brugge, haalde een hoger puntenaantal. Toch bleek dat niet genoeg voor het bestuur van Cercle Brugge.

Na een overwinning tegen KV Mechelen werd Vanderhaeghe toch ontslagen en stelde men al snel Dominik Thalhammer aan. Hij tekende een contract tot medio 2023, maar of hij ook zolang blijft is nog maar de vraag.