Genk bijt de tanden stuk op gretig Beerschot in leuke pot voetbal

Genk bijt de tanden stuk op gretig Beerschot in leuke pot voetbal

21-11-2021 22:49
39

Ook Beerschot heeft deze speeldag voor een verrassing kunnen zorgen. Het leek een vogel voor de kat te gaan worden tegen KRC Genk, maar wist toch de overwinning te boeken. Het werd 2-0.

Onder andere Royal Antwerp FC, Club Brugge en RSC Anderlecht slaagden er deze speeldag niet om punten te pakken. KRC Genk wel? Het kreeg met K. Beerschot V.A wel een gewond dier als tegenstander, maar ook die kunnen gevaarlijk zijn.

De sfeer en goesting zat er alvast in bij de Kielse Ratten. Met veel enthousiasme begon men aan de partij en had Raphael Holzhauser de 1-0 aan de voet. Maarten Vandevoordt hield de netten schoon, maar Genk was gewaarschuwd. Al bleek dat niet genoeg, want niet veel later viel het doelpunt dan toch via Lawrence Shankland.

Genk gaf zich niet zomaar gewonnen en ging toch op zoek naar die gelijkmaker. Ito, Paintsil, Onuachu. Allemaal hadden ze kansen op die gelijkmaker, meer dan genoeg kansen voor de Limburgers. De bal raakte echter niet voorbij doelman Mike Vanhamel.

Een nieuwe helft, 45 extra minuten voor Genk om voor die gelijkmaker (en meer) te zorgen. Het probeerde de scheve situatie nog recht te zetten, terwijl Beerschot vooral op de counter speculeerde. Ook hierin kreeg Genk genoeg kansen op een doelpunt, maar ontbrak de efficiëntie.

John van den Brom greep in, bracht Theo Bongonda op het veld, maar ook hij kon het tij niet doen keren. Beerschot kreeg dan weer meer vertrouwen, Vacca en Caicedo imponeerden met enkele hoogstandjes en die laatste raakte ook de paal. Inmiddels kreeg coach Torrente ook nog een rode kaart en kregen we een heerlijke wedstrijdeinde te zien.

Een uitstekende Mike Vanhamel hield Beerschot uiteindelijk helemaal in de wedstrijd en wist met enkele knappe reddingen de nul te houden en zijn ploeg zo de overwinning te schenken. In het absolute slot wist Caicedo de zege uiteindelijk veilig te stellen met de 2-0.

Een bijzonder belangrijke overwinning voor Beerschot, dat nu tot op één punt van Cercle Brugge nadert. KRC Genk blijft steken op een gedeelde zevende plek, samen met KAA Gent, Eupen, STVV en KV Kortrijk. Het telt nu al dertien punten minder dan leider Union.