Sprookje kent geen einde, Union met zevenklapper(!) tegen KV Oostende

21-11-2021 20:22
22

Kan iemand Union dit seizoen nog afstoppen? KV Oostende alvast niet. De Brusselaars wisten ook op bezoek bij de kustploeg te overtuigen en pakten de drie punten. Het werd 1-7.

Na puntenverlies van Club Brugge én Royal Antwerp FC kreeg Union een uitstekende mogelijkheid om de voorsprong als leider nog wat te vergroten. Na vijf minuten voetballen konden de Brusselaars daar alvast van dromen. Na geklungel achterin bij KVO kwam de bal tot bij Deniz Undav, die niet twijfelde en scoorde.

Het sprookje bleef duren. Niet veel later scoorde Undav opnieuw en was de wedstrijd al in kannen en kruiken voor Union. We waren nog geen twintig minuten ver, maar de Brusselaars leken de drie punten al bij te mogen schrijven.

Of toch niet? KV Oostende blunderde achterin, maar dat deed Union ook. Na een cadeautje van Kandouss kwam de bal tot bij Ambrose: 1-2. De kustploeg wist zelfs nog een tweede keer te scoren, maar zag dat terecht afgekeurd worden vanwege buitenspel. Dat werd daarop meteen afgestraft door Nielsen, die er 1-3 van maakte. Net voor de rust werd het zelfs nog 1-4 via Burgess. Match gespeeld.

Blessin greep bij de rust in met drie wissels, maar voor veel beterschap zorgde dat niet. Het kreeg wel enkele kansjes, maar dat deed ook Union. De ploeg die scoorde was uiteraard ook Union. Vanzeir ging voor eigen succes, maar bediende ploegmaat Vanzeir. Hij zorgde met zijn hattrick voor de 1-5.

Het regende pijpenstelen, maar ook doelpunten. Union bleef maar overtuigen en gaf de partij uiteindelijk ook niet meer uit handen. Burgess maakte zelfs nog zijn tweede van de avond én dus de 1-6. Stopt het daar dan? Nee dus. Tien minuten voor tijd pikte Dante Vanzeir dan toch zijn doelpuntje mee, de 1- eindstand was het gevolg.