Alderweireld over Rode Duivels: Dat zegt iets over de wilskracht van deze ploeg

Alderweireld over Rode Duivels: "Dat zegt iets over de wilskracht van deze ploeg"

20-11-2021 13:40

Toby Alderweireld moest geblesseerd toekijken hoe de Rode Duivels zich kwalificeerden voor het WK in Qatar. De Rode Duivel sprak de ambities van België op dat EK uit bij Sporza

Alderweireld kon er tegen Estland en Wales niet bij zijn door een blessure. "Ik heb de wedstrijden van de Rode Duivels gevolgd met een half oog." Dat komt door het tijdsverschil tussen België en Qatar. "Ik was kapot wanneer de wedstrijden begonnen."

Alderweireld is natuurlijk erg tevreden met de kwalificatie en onderstreepte hoe knap die is. "Als je ziet dat Italië en Portugal barrages moeten spelen, is het niet evident om 'zomaar' eerste te worden in je groep. Dat zegt iets over de wilskracht van onze ploeg." Hij stelde dat iedereen in België hunkert naar een prijs en dat de Rode Duivels dat ook doen, "Maar we mogen niet vergeten wat een sterke prestatie deze vijfde kwalificatie op rij is", aldus Alderweireld.

"Ik ga niet zeggen dat het goed is dat we verliezen van toplanden, maar soms willen we té graag en maken we fouten. Daar leren we uit." Alderweireld voegde eraan toe dat het geloof in een wereldtitel er zeker nog is bij de Rode Duivels. "Hopelijk vallen in Qatar alle puzzelstukjes in elkaar."