Club Brugge-aanwinst Buchanan begint met grote ambities aan avontuur

Club Brugge-aanwinst Buchanan begint met grote ambities aan avontuur

17-11-2021 20:32
1

Club Brugge voltooide afgelopen zomer al de komst van Tajon Buchanan en kan vanaf begin 2022 rekenen op de Canadees. In Noord-Amerika bleef de vleugelaanvaller week na week overtuigen en wordt hij in eigen land in de toekomst al bij de grotere clubs ter wereld gezien. Dat lijkt ook de ambitie van Buchanan te zijn.

Buchanan moet zijn eerste stappen in Europa nog zetten, maar laat er geen twijfel over bestaan dat hij het allerhoogste wil bereiken. "Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn", geeft Buchanan aan bij Goal.

In de Verenigde Staten was hij al een uitblinker, nu hoopt Buchanan ook bij Club Brugge een belangrijke rol te kunnen spelen. "Ik wil opnieuw een grote stap voorwaarts zetten en tonen dat ik nog hogerop kan. Ik probeer elk jaar beter te worden en leg de lat telkens hoger voor mezelf. Naar Brugge gaan en in een Europese competitie spelen - en ook Europees voetbal spelen - wordt groots voor mij", aldus de flankaanvaller.

Prijs
Voor zijn vertrek naar België kan Buchanan ook nog een prijs bemachtigen. Zo maakt hij kans om de prijs van ‘Beste Belofte’, in de MLS, in de wacht te slepen. In het verleden gingen oude bekenden zoals Andy Najar (ex-RSC Anderlecht) en Cyle Larin (ex-SV Zulte Waregem) aan de haal met deze prijs.

Buchanan was dit seizoen in 27 wedstrijden goed voor acht doelpunten en zes assists. Zijn team, New England Revolution, is koploper in de competitie met een duidelijke voorsprong.