Wijziging belasting zorgt voor heibel in politiek: “De sport niet vermoorden

Wijziging belasting zorgt voor heibel in politiek: “De sport niet vermoorden"

12-11-2021 07:00
7

Het nieuwe wetsontwerp doet veel stof opwaaien binnen sport en politiek. Voetbalclubs zouden nog maximaal 4 miljoen euro aan belastingkorting krijgen, tot ongeloof van de G6-clubs.

Toen er donderdag een open brief van de G6 verscheen sijpelde door de dag de politieke reacties op hun beurt binnen. Allereerst kwamen de liberalen met statement. Bouchez, die zelf een voetbalclub bezit, schoot het voorstel onmiddellijk af. Ook Egbert Lachaert van de Open-VLD toonde meeval voor de voetbalclubs “Wij willen de sport rechtvaardig maken, niet vermoorden.”

Aan de andere kant van de regering staat met wel welwillend tegenover de belastinghervorming. "Dit voorstel maakt de fiscale regelgeving rond profvoetbal rechtvaardiger én conform de EU-regels", zegt CD&V-Kamerlid Steven Matheï via Het Laatste Nieuws. Ook de overige regeringspartijen, met vooruit op kop, verdedigen het voorstel.

De voetbalclubs verschuilen zich achter het grote maatschappelijke belang dat de clubs in de samenleving bijbrengen. De start van het wetsvoorstel zou naar verluidt al voor 1 januari zijn, maar voor de clubs is dat vanzelfsprekend not done.