Van Crombrugge: We hebben met moeite één kans bij elkaar gevoetbald

Van Crombrugge: "We hebben met moeite één kans bij elkaar gevoetbald"

08-11-2021 07:00
20

Op speeldag veertien ging RSC Anderlecht op zoek naar de drie punten op de Bosuil, maar tegen Royal Antwerp FC slaagde het er niet in om aansluiting met de top vier te maken. Na de 2-0 nederlaag van Paars-Wit spaarde doelman Hendrik Van Crombrugge zijn teamgenoten niet.

"Het was geen kwestie van motivatie, maar van offensief onmondig te zijn", zei Van Crombrugge na de wedstrijd. "Ik denk dat we met moeite één kans bij elkaar hebben gevoetbald", liet de Anderlecht-doelman optekenen. Bij de weinige kansen die Anderlecht creërde stuitte het steeds op Jean Butez. Aan de rust hingen de bordjes nog in evenwicht en bij de rust kregen de Anderlecht-spelers mee dat ze de organisatie moesten behouden. "We wilden proberen om meer beweging en meer looplijnen in het spel te krijgen, maar dat is allesbehalve gelukt", aldus Van Crombrugge.

Na een snelle counter brak Antwerp iets voorbij het uur de score open via Alhassan Yussuf. Na 79 minuten werd Michael Frey gehaakt in het strafschopgebied en na een VAR-momentje legde scheidsrechter Lardot de bal op de stip. Frey zag zijn penalty in eerste instantie gered door Van Crombrugge, maar in de rebound wist de Zwitser toch te scoren. Na een slot waarin Anderlecht nog twee grote kansen kreeg om de aansluitingstreffer te maken, bleef het uiteindelijk 2-0.

Door de nederlaag staan de Brusselaars na 14 speeldagen op plaats acht met 21 punten. Antwerp doet een goede zaak en klimt naar de tweede plaats. Het telt met 27 punten er evenveel als Club Brugge en staat zo ook op vier punten van leider Union.