'Barcelona krijgt jawoord van Dembélé: lager salaris, extra miljoenen'

'Barcelona krijgt jawoord van Dembélé: lager salaris, extra miljoenen'

03-11-2021 17:45 Laatste update: 17:35

De kans is groot dat Ousmane Dembélé zijn aflopende contract gaat verlengen. Dat meldt Mundo Deportivo. FC Barcelona maakt de laatste dagen grote vorderingen met de Franse aanvaller.

De verwachting is dat Dembélé in november gaat bijtekenen, aldus MD. Daarmee komt er een einde aan de onzekerheid rond de toekomst van de Franse aanvaller, wiens zaakwaarnemer zou aansturen op een buitenlandse transfer. Dembélé zweert echter trouw aan Barcelona.

In Camp Nou ligt een driejarig contract klaar, met een optie op een extra seizoen. Dembélé neemt genoegen met een lager salaris, maar hoeft niet op een houtje te bijten: door te voldoen aan verschillende doelstellingen, kan hij extra miljoenen verdienen. Dembélé negeert aanbiedingen van Chelsea en Manchester United.

Eén van de redenen voor Dembélé om bij Barcelona te blijven, is het feit dat hij sinds komst om de haverklap met blessureleed kampte. Hij heeft daardoor nooit over een langere periode kunnen laten zien waarom er in de zomer van 2017 een slordige 135 miljoen euro voor hem betaald werd.