Lavia (ex-Anderlecht) laat zich zien: Een potentiële Rode Duivel

Lavia (ex-Anderlecht) laat zich zien: "Een potentiële Rode Duivel"

03-11-2021 14:00

Club Brugge speelt woensdagavond in de Champions League tegen Manchester City, maar komt om 14u ook al in de Youth League aan de bak. Coach Rik De Mil weet dat hij gaat moeten uitkijken voor Romeo Lavia, de ex-speler van Anderlecht.

Lavia verliet Anderlecht vorig jaar voor een avontuur in Engeland. Dit seizoen mocht hij al proeven van de A-ploeg in de League Cup. De Mil is duidelijk een fan van Lavia. 

"Lavia is fysiek heel sterk, altijd aanspeelbaar - dúrft bovendien vooruit te draaien en die splijtende pass te trappen - en technisch enorm onderlegd. Die combinatie, op díe leeftijd, maakt het logisch dat de bondscoach hem volgt. Lavia is een potentiële Rode Duivel. Absoluut", aldus De Mil bij Het Laatste Nieuws.

In de heenmatch hield Club NXT de Engelsen wel op 1-1. Lavia liet niet al te veel zien. "In de heenwedstrijd tegen ons haalde hij misschien niet zijn beste niveau, maar ik heb hem al verschillende wedstrijden zien spelen waarin hij liet zien hoe goed hij wel is", benadrukt De Mil nog.