Koeman niet gevoelig voor verzoek Barcelona: 'Recht op twaalf miljoen euro'

Koeman niet gevoelig voor verzoek Barcelona: 'Recht op twaalf miljoen euro'

01-11-2021 14:20
21

FC Barcelona en Ronald Koeman zijn nog niet van elkaar verlost. De Nederlandse trainer heeft recht op een ontslagvergoeding van twaalf miljoen euro, maar de Catalaanse club probeert een deel van het bedrag in te houden. Dat laat Koeman niet gebeuren.

Lluis Canut, een bekende journalist in Spanje én huisvriend van Koeman, vertelt aan Catalunya Radio dat Koeman geen genoegen neemt met minder dan twaalf miljoen euro. Dat bedrag werd afgesproken toen de 53-jarige trainer in 2020 een contract tekende bij Barcelona. "Hij wil elke cent overgemaakt krijgen", zegt Canut.

Koeman heeft 'recht op twaalf miljoen', bevestigt Canut. "Ik weet niet of dat bedrag helemaal voor hem is, of dat de andere stafleden (Alfred Schreuder en Henrik Larsson, red.) ook een deel krijgen. Maar we moeten niet vergeten dat Koeman afgelopen seizoen al 45 procent van zijn salaris heeft ingeleverd vanwege de coronacrisis."

Barcelona zit in financieel noodweer: in augustus bevestigde clubpresident Joan Laporta een schuld van 1,35 miljard euro. Algemeen directeur Ferran Reverter heeft daarom bij Koeman aangeklopt met de vraag of hij Barça tegemoet wil komen na diens ontslag. "In de eerste gesprekken is het gegaan over een korting van zeven of acht miljoen euro."

Koeman gaat daar niet mee akkoord. Canut: "Het is een contract dat door beide partijen is ondertekend. Niet door het huidige bestuur, maar het is een erkend contract: dit bedrag moet betaald worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie