Clement twijfelde niet aan Dost bij Club Brugge: Geen gebrek aan vertrouwen

Clement twijfelde niet aan Dost bij Club Brugge: "Geen gebrek aan vertrouwen"

01-11-2021 18:30 Laatste update: 18:32
1

Bas Dost zat de voorbije weken lange periodes op de bank bij Club Brugge, maar wist deze week toch te overtuigen bij Club Brugge. Hij blonk uit in de Croky Cup tegen Deinze en deed dat ook tegen STVV. Coach Philippe Clement twijfelde nooit aan de Nederlander.

Clement koos ervoor om Dost diep in de spits te zetten en Charles De Ketelaere op de flank te posteren. De Nederlander zag ook flink wat voorzetten zijn richting uit belanden. "We hebben Dost heel goed gebruikt", reageert Clement op de website van Club Brugge. "We weten dat Bas gevaarlijk is in de zestien als hij goed gevoed wordt."

De spits bedankte voor het vertrouwen met twee doelpunten. Dat leek hij ook nodig te hebben, na een lange periode op de bank. Toch bleef Clement geloven in de spits. "Voor hem had het niets met vertrouwen te maken, want dat heeft hij altijd, ook op trainingen."

"Van buiten af wordt er wel eens druk gelegd, maar iedereen in de club snapt hoe we werken, iedereen is scherp om zowel te starten als in te vallen. Ik moet dan, met mijn staff, de juiste keuzes maken", besloot de trainer van Club Brugge.